Trump’tan casuslukla suçladığı Huawei kararında geri adım

  • 30 Haziran 2019
  • 4.011 kez görüntülendi.
Trump’tan casuslukla suçladığı Huawei kararında geri adım

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ve Huawei arasında buzların eridiğini duyurdu. Trump yaptığı açıklamada, “ABD’li şirketler ekipmanlarını Huawei’ye satabilecekler” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, teknoloji şirketi Huawei’ye uygulanan yaptırım konusunda geri adım atarak, donanım satılmasının önünü açacağını söyledi.

Dünyanın günlerce konuştuğu krizde flaş gelişmeler yaşandı. ABD Başkanı Trump, Japonya’da düzenlenen G-20 zirvesinde Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile görüştü.

Görüşme sonrası açıklamada bulunan Trump, Amerikan şirketlerinin Çinli telekom devi Huawei’ye donanım satabilmesinin önünü açacağını söyledi. Bu kararın ardından, Trump’ın kararını Huawei’in resmi hesabı ilginç bir şekilde duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya’da düzenlenen G-20 zirvesi sırasında Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile yaptığı görüşme sonrasında iki ülkenin ticaret ile ilgili sorunlarını aşması için müzakere masasına geri döneceğini açıkladı.

Dünyanın merakla takip ettiği görüşmenin ardından, ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada Amerika merkezli şirketlerin Huawei’ye ekipman satmaya devam edebileceğini açıkladı.

Trump’ın Huawei’ye yeşil ışık yakması, ABD ile Çin arasındaki yeni bir başlangıç olarak yorumlandı.

Huawei ise resmi Twitter hesaplarından birinden, U dönüşü? Trump Huawei’nin Amerikan teknolojisi alabileceğini duyurdu!” açıklamasını yaptı.

Özellikle Google’ın Huawei ile yola devam etmeme kararı ve lisansın iptal edilmesi kullanıcıların da kafasını bulandırmış, şirketin telefon pazarındaki geleceğinde büyük bir soru işareti belirmişti.

Ancak yaşanan son gelişmeler ABD’nin Huawei’ye karşı tavrında olumlu yönde net bir değişiklik yaptığını ortaya koyuyor. Trump, ‘ulusal güvenlik problemi’ oluşturacak bir durumun ortaya çıkmaması durumunda ABD merkezli şirketin Huawei’ye ekipman satışına devam edebileceğini belirtirken, aylardır süren büyük belirsizlik de böylece sona ermişe benziyor.

Her ne kadar Trump’ın bu açıklamasında Google’a özellikle vurgu yapılmadıysa da Android lisans iptali durumunun ortadan kalkması kuvvetle muhtemel görünüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.