Trump’tan İran’a yeniden suçlama

  • 08 Eylül 2017
  • 1.188 kez görüntülendi.
Trump’tan İran’a yeniden suçlama

Amerikan başkanı Trump’ın İranofobi siyasetleri devam ederken, Trump, İran İslam Cumhuriyeti’ni yeniden terörizme destek vermekle suçladı.

CNN kanalına göre, Trump, Beyaz Saray’da Kuveyt Emiri ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Amerikalı yetkililerin İran aleyhindeki  her zamanki iddialarını tekrarlayarak, ”Amerika, bölgede Arap ülkelerini İran’ın tehditlerine karşı destekleyecektir’ dedi.

Amerikan başkanı, Kuveyt’in Amerika’dan milyarlarca dolar silah satın almasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirirken bölgede barışın güçlenmesinin ancak İran’a karşı koymakla mümkün olacağını iddia etti.

Trump, Amerika’nın Ortadoğu  bölgesindeki  buhranlar ve Amerika’nın Suriye ve Irak’ta terör örgütlerine desteğine işaret etmeksizin, ”İran’ın terör örgütlerine destek verdiğini” iddia etti.

Amerikan başkanının bu iddiası ve İran düşmanlığına dayalı bu siyasetleri, Irak ve Suriyeli yetkililerin, bu zamana kadar bölgede terör örgütlerine karşı mücadele en fazla desteği İran’dan aldıklarını bildirdikleri bir sırada yapılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.