Trump’tan İran’la ilgili iddia

  • 26 Mart 2019
  • 1.348 kez görüntülendi.
Trump’tan İran’la ilgili iddia

Amerikan başkanı Trump, iktidara geldikten sonra İran İslam Cumhuriyeti’nin her zamanki siyasetlerini değiştirdiğini ileri sürdü.

El’Alem kanalına göre, Trump dün yaptığı açıklamada, ABD’nin nükleer anlaşmadan çıktıktan ve yaptırımlara geri döndükten sonra İran’ın bölgedeki faaliyetlerinin azaldığını ve siyasetlerinin değiştiğini ileri sürdü.

ABD başkanı, daha önce de kendi siyasetlerinin, İran İslam Cumhuriyetinin gücünün azalmasına neden olduğunu iddia etmişti.

Trump’ın bu açıklamaları, İran İslam Cumhuriyeti yetkililerinin, İran’ın bölgenin önemli ve etkili bir ülkesi olarak dünya mazlumlarının ve bağımsız ülkelerin her zaman destekçisi olacağını ve İslam inkılabının ilkesel siyasetlerinden geri adım atmayacağını bildirdiği bir zamanda yapılıyor.

Irak ve Suriye devletlerinin terörizmle mücadelede İran’dan yardım talep etmelerinin ardından İran İslam Cumhuriyeti bu ülkelere askeri danışmanlık hizmeti vermiş ve bu durum ABD, İsrail ve Arabistan üçlüsü ve müttefiklerinin desteğindeki teröristlerin ağır yenilgisine neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.