Trump’tan Mahmut Abbas’a övgü

  • 04 Mayıs 2017
  • 1.177 kez görüntülendi.
Trump’tan Mahmut Abbas’a övgü

Amerikan başkanı Donald Turmp, Filistin özerk yönetim başkanı Mahmut Abbas’la görüşmesinde, onu İsrail ile işbirliği ve koordinesinden dolayı övdü.

El’Alem kanalına göre, Abbas, dün gece Washington’da Mahmut Abbas’la görüştü.

Abbas, bu görüşmede Filistin halkının isteklerini dikkate almaksızın siyonist rejimle işbirliğine hazır olduğunu bildirirken iki devletli çözüm projesini desteklediğini söyledi.

Abbas, iki devletli çözümün teröririzm ile mücadeleye yardım edeceğini belirterek açık bir şekilde siyonist rejim İsrail’e bağlılığını gösterdi.

Mahmut Abbas, terör rejimi İsrail’le mücadele eden direniş gruplarını   filistinin geleceği açısından tehdit olarak görerek  terör rejimi İsrail ve Amerika’nın memnuniyetini kazanıyor ve de İsrail ile Özerk Filistin yönetimi arasında  sözde barış müzakerelerinin sürdürülmesini istiyor.

Trump da,  sözkonusu müzakerelerin bir an önce başlamasını ümit ederken, Filistin özerk yönetimi güvenlik güçlerinin İsrail ile işbirliğinin takdire şayan olduğunu bildirdi.

Amerikan başkanı Trump, Amerika’nın  asıl hedefinini İsrail’in güvenliğini garanti edecek müzakereleri gerçekleştirmek olacağını söyledi.

Bilindiği gibi Trump’ın iktidara gelmesinin ardından terör  rejimi İsrail’in, ırkçı ve yayılmacı siyasetleri dikkat çekici şekilde artmış bulunuyor. Zira, Trump, Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e intikal edeceğini belirterek terör rejiminin işgaline açık bir şekilde destek vermiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.