Trump’tan Suudi’ye: Bizimle Güvendesiniz

  • 02 Ekim 2018
  • 1.425 kez görüntülendi.
Trump’tan Suudi’ye: Bizimle Güvendesiniz

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti tarafından düzenlenen Virginia’daki halka açık konuşmasında; Suudi Arabistan başta olmak üzere zengin ülkeleri, ülkesini tehdit eden saldırılara karşı korumaya çağırdı.

Suudi Arabistan’ı sevdiğini ve ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Trump, Kral Selman’la telefonla görüşerek uzun uzun konuştuğunu söyledi.

Telefon görüşmesinde Selman’a, “Kral milyarlarca doların var ve biz olmazsak başınıza ne geleceğini Allah bilir. Bizimle güvendesiniz. Herhangi saldırı durumunda biz olmasak uçağını bile koruyamazsın” dediğini belirten Trump, Suudi Arabistan’ı aşağılayan ifadeler kullandı.

ABD’nin zengin ülkelerin ordularını koruduğunu ancak karşılığında hiç birşey alamadığını sözlerine ekleyen Trump, “Bize para ödemek zorundalar” diyerek Güney Kore, Japonya ve Suudi Arabistan’ın ABD’ye para ödemesi gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Trump’ın Virginia’daki konuşmasının ardından, Suudi Arabistan’dan gelen bir açıklama ise dikkat çekti.

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın New York ziyaretinde, Japon SoftBank ile yaptığı görüşmenin ardından duyurulan ve 200 milyar dolar yatırım gerektiren dünyanın en büyük güneş enerjisi projesinin Suudi Arabistan tarafından rafa kaldırıldığı açıklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.