Trump’tan tehdit: Ülkede karışıklık çıkarırım

  • 17 Mart 2016
  • 735 kez görüntülendi.
Trump’tan tehdit: Ülkede karışıklık çıkarırım

Amerika’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin aday adayı Trump, İslam ve göçmen düşmanlığına dayalı açıklamalarına devam ediyor.

ABD’de Cumhuriyetçi başkan adayı adaylarından emlak zengini Donald Trump’ın mitinglerindeki olaylar büyürken, Trump, dün partisi tarafından başkanlık seçimlerinde tek aday gösterilmemesi halinde milyonlarca insanı caddelere çekeceğini ve karışıklık çıkaracağı tehdidinde bulundu.

Trump, partisinin kendisini aday göstermemesi halinde taraftarlarının cadde ve sokaklarda protesto gösterileri düzenleyeceklerini söyledi.

Bu arada kendisinin katıldığı mitinglerde çıkan olayları, “profesyonelce ve planlı şekilde” yapıldığını iddia ederek Demokrat rakiplerinden Vermont Senatörü Bernie Sanders’ı suçladı.

Geçen pazar günü, Chicago’da yapılması planlanan mitingi güvenlik gerekçesiyle iptal edilen Trump, yaptığı açıklamalarda olayların “profesyonelce ve planlı şekilde” tertip edildiğini iddia ederek Sanders’ı suçlamıştı.

Trump’ın hakkındaki suçlamalarına hemen karşılık veren Sanders, emlak milyarderini “patolojik bir yalancı” olmakla itham etti.

Sanders “Destekçilerimin kimseyi kışkırttığı düşünmüyorum” dedi. Geçen hafta içinde Trump’ın bir mitinginde yumruklanan kişiyi anımsatan Sanders, “Trump, kendi mitinglerindeki şiddetin Amerika’yı temsil etmediğini herkese açıkça söylemelidir” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.