Tuğamiral Fedevi: İran’ın füzelerinin mesafesi Fars körfezinin çok ötesine kadar gider

  • 12 Ocak 2018
  • 882 kez görüntülendi.
Tuğamiral Fedevi: İran’ın füzelerinin mesafesi Fars körfezinin çok ötesine kadar gider

İran devrim muhafızları ordusu deniz güçleri komutanı Tuğamiral Ali Fedevi, ”İran devrim muhafızları füzeleri ve insansız hava araçlarının yeteneğinin Fars Körfezi’nden Hürmüz Boğazı ve hatta Umman denizine kadar olduğunu’ söyledi.

Ali Fedevi yaptığı açıklamada, Amerikan deniz güçlerine ait iki askeri teknenin İran’ın Fars Körfezi sularında ele geçirilmesi ve 10 ABD deniz piyade askerinin tutuklanmasının yıldönümünde yaptığı açıklamada, ‘İran devrim muhafızlarının bu operasyonu Allah’ın vaadinin gerçekleşmesiydi. Zira devrim muhafızları bu vaad doğrultusunda olduğu sürece Amerika, rezil rüsva olmaya devam edecek” dedi.

Fedevi, Amerika’nın sözkonusu askerlerinin serbest bırakılması için tepkisi ve çabalarına da temasla, ‘ABD’nin bu sefer çabası, İslam inkılabının zaferinden öncekinin aksine, teslimiyetçi, zillet dolu, rica ve diplomatikti’ dedi.

İran’ın Fars Körfezi’nde en büyük tehdide de değinen Fedevi, ‘Devrim muhafızları, Fars Körfezi, Hürmüz Boğazı, Umman Denizi’ndedir ve hatta nerede bulunması gerekiyorsa orada olur zira bunu Amerikan deniz piyade güçlerinin tutuklanmasında göstermiştir ve bugün İran deniz güçleri ve ordusu geçmişle kıyaslanmayacak kadar güçlü ve yeteneklidir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.