Tuğamiral Fedevi: Trump, ABD ordu komutanlarının itiraflarını dikkate almalı

  • 23 Eylül 2017
  • 1.146 kez görüntülendi.
Tuğamiral Fedevi: Trump, ABD ordu komutanlarının itiraflarını dikkate almalı

İran devrim muhafızları ordusu deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Ali Fedevi, ABD başkanı Trump’ın İran ile her türlü senaryo konusunda Amerikan ordusu komutanlarının itiraflarına başvurması gerektiğini söyledi.

Ali Fedevi, dün İran ordusunun ülkenin güneyinde yer alan Benderabbas kentinde büyük askeri geçit töreninden sonra yaptığı açıklamada, ‘Amerikan deniz güçlerinin komutanları değişik zamanlarda İran deniz güçlerinden korktuklarını itiraf etmişlerdir’ dedi.

İranlı askeri yetkili, Amerikan deniz güçlerinin Hint okyanusundan Fars Körfezi’ne geçerken, yanlış yapmaları halinde bulundukları yerin cehenneme döneceğini pekala bildiklerini dile getirdi.

Tuğamiral Ali Fedevi, ABD başkanı Trump’ın BM genel kurul oturumunda yaptığı çirkin ve değersiz açıklamalarına da işaretle, ”Amerikan güçlerinin İran İslam Cumhuriyeti karşısında korku ve infial içinde oldukları bir zamanda Amerikan başkanının kendini küçük düşürücü bu tür açıklamalardan kaçınması gerekir’ dedi.

Bu arada İran ordusu genel komutan vekili tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, düşmanın İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde bir girişimde bulunması halinde, sınırları onlar için mezarlığa dönüştürecekleri uyarısında bulundu.

Purdestan, düşmanların İran sınırlarına saldırması durumunda onlara ezici ve pişman olacakları bir karşılığın verileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.