Tuğamiral Hanzadi: İran deniz gücü, okyanuslarda faaliyet yapacak şekilde donatıldı

  • 04 Aralık 2018
  • 1.111 kez görüntülendi.
Tuğamiral Hanzadi: İran deniz gücü, okyanuslarda faaliyet yapacak şekilde donatıldı

İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Hüseyin Hanzadi, İran İslam inkılabının 40. zafer yıldönümüne işaretle, ‘İran deniz gücünün okyanuslarda faaliyet yapacak şekilde donatıldığını’ söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Hanzadi, dün Tahran’daki askeri temsilciler ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, İran’ın bugün Cemaran ve Demavend kruvazörleri başta olmak üzere füze savunma sistemleri, çeşitli denizaltıların yapımı ve benzeri savunma teçhizatlarıyla artık okyanuslarda rahatlıkla faaliyet yapacak duruma dönüştüğünü söyledi.

İranlı askeri yetkili, İran İslam inkılabının zaferinden bu yana, İran’ın sürekli tehdit, baskı, yaptırım ve savaşla karşı karşıya kaldığını ama İran’ın kendi milli gücüne dayanarak düşmanlarına karşı zafer elde ettiğini söyledi.

İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına da temasla, ‘Bu yaptırımlar bu zamana kadar İran tarafından ayaklar altına aldı ve bu sefer de düşmanı hüsrana uğratacaktır’ dedi.

Hanzadi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada da, düşmanların Hürmüz Boğazı’nda şeytani girişimlerde bulunmasına asla izin vermeyecekleri uyarısında bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.