Tuğamiral Seyyari: Hindistan ve İran’ın açık denizlerde işbirliği yapması önemlidir

  • 27 Ağustos 2015
  • 794 kez görüntülendi.
Tuğamiral Seyyari: Hindistan ve İran’ın açık denizlerde işbirliği yapması önemlidir

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğramiral Habibullah Seyyari bugün üst düzey askeri yetkililerden oluşan Hindistanlı askeri heyetle yaptığı görüşmede Hint Okyanusu’nun büyük bir stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.

Tuğramiral Habibullah Seyyari bu görüşmede ayrıca Hindistan ve İran’ın açık denizlerde işbirliği yapmasının önemli olduğunu ve İran İslam Cumhuriyeti’nin Hint Okyanusu’nun kuzey bölgesinde istikrarın sağlanması için büyük çaba sarfettiğini belirterek, Hint Okyanusu’nun kuzey bölgesinin dünyanın en önemli ve stratejik bölgelerinden olduğunu da ifade etti.

Hindistanlı heyet başkanlığında İran’a gelen Amiral Navkaran Jit Singh de bu görüşmede İran ve Hindistan arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin denizlerde güvenliğin sağlanması için yararlı olacağını söyleyerek, “İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei’nin dediği gibi bütün ülkelerin denizlerde faaliyet göstermeye hakkı vardır. İşte İran ve Hindistan da bunun haricinde yer almamaktadır” dedi.

Amiral Navkaran Jit Singh ayrıca Hindistan’ın Şubat ayında düzenlenecek olan Uluslararası Hindistan Deniz Tatbikatı’na katılmak için İran’ı da davet ettiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.