Tuğamiral Seyyari: Hürmüz Boğazı’ndan petrol geçişinin devamı İran tarafından güvenliğin sağlanmasına bağlıdır

  • 28 Temmuz 2018
  • 1.369 kez görüntülendi.
Tuğamiral Seyyari: Hürmüz Boğazı’ndan petrol geçişinin devamı İran tarafından güvenliğin sağlanmasına bağlıdır

İran ordusu koordine yardımcısı Tuğamiral Habibullah Seyyari, Fars körfezinden bölge dışına enerji intikalinin, ancak İran tarafından güvenliğin sağlanmasıyla mümkün olacağını söyledi.

Tuğamiral Seyyari, bölgede askeri varlığını tevil etmeye ve haklı göstermeye çalışan ülkelerin, bölgenin güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını iddia ederek, ”İran defalarca yaptığı açıklamada bu güçlerin güvenliği sağlamadığı gibi aksine güvenliği tehlikeye attığını söylediğini’ belirtti.

İranlı askeri yetkili, batılı güçlerin dünyanın her yerindeki askeri varlıklarının güvensizliğe neden olduğunu belirterek, ‘Eğer yabancılar Fars körfezini terkederse, güvenlik bölge ülkelerinin işbirliği ile kendiliğinden sağlanır ve yabancı güçlere de gerek kalmaz” dedi.

Seyyari, Fars Körfezi’nin güvenliğinin İran tarafından sağlanması sayesinde  bölgedeki ve bölge dışı ülkelerin de bu durumdan çıkar sağladıklarını hatırlatırken İran’ın bu bölgedeki güvenliği sağlamasının yalnızca İran gemilerini değil diğer ülkelerin gemilerinin  güvenliğini de temin ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.