Tuğamiral Seyyari: İran Deniz Kuvvetleri, Hazar’ın güvenliğini sağlayabilir

  • 27 Ekim 2015
  • 774 kez görüntülendi.
Tuğamiral Seyyari: İran Deniz Kuvvetleri, Hazar’ın güvenliğini sağlayabilir

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, Ordu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir filonun Rusya’nın Hazar Denizi’ndeki Astrahan limanina demir atmasına ilişkin “Hazar dünyanın en büyük gölü olarak özel konuma sahip” diye ifade etti.

Hazar Denizi’ne kıyısı olan ülkelerin karşılıklı menfaatlerine işaret eden Tuğamiral Seyyari, İran’ın da bu denizde kaynakları ve menfaatlerinin olduğunu ve dolayısıyla Hazar Denizi’ndeki gücünü koruması gerektiğinin altını çizdi.

Hazar Denizi’nin İran için taşıdığı önemine değinen Tuğamiral Seyyari “Hazar Denizi diğer komşu ülkeler için de önemli ve bu denizdeki kaynakları ülkenin denize dayalı gelişmesi için kullanmalıyız” diye açıkladı.

Hazar Denizi’ne kıyısı olan ülkelerin bu denizin kaynakları ve avantajlarından yararlanması gerektiğini belirten Tuğamiral Seyyari “İran Ordusu Deniz Kuvvetleri diğer komşu ülkelerle birlikte Hazar’daki bütün olayları önleyebilir ve Hazar’ı bir barış ve kardeşlik denizi olarak andırabilir” diye vurguladı.

İran’ın komşu ülkelerle birlikte Hazar’ı tehlikelerden koruyabileceğini dile getiren Tuğamiram Seyyari “İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hazar’ı güvensizlikten koruyabilir ve yabancı ülkelerin bu denizde müdahalede bulunmalarına izin vermeyebilir” diye konuştu.

Ordu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı bir filonun İran’ın Enzeli limanından Rusya’nın Astrahan limanına doğru gitmesine de işaret eden Tuğamiral Seyyari “Gönderdiğimiz filo, barış ve kardeşlik filosu olarak Rusya’da bulunmaktadır” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.