Tuğgeneral Cezairi: ABD’nin askeri gücümüze yönelik bilgisi yetersizdir

  • 15 Mayıs 2017
  • 1.178 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Cezairi: ABD’nin askeri gücümüze yönelik bilgisi yetersizdir

İran Silahlı Kuvvetleri Yüksek Rütbeli Sözcüsü, Amerika’nın askeri-istihbarat sisteminin İran’ın sahip olduğu savunma amaçlı olanaklarının derinliğinden haberdar olmadığını bildirdi.

Mehr Haber ajansının bildirdiğine göre İran Silahlı Kuvvetleri Yüksek Rütbeli Sözcüsü Tuğgeneral Cezairi gazetecilere yaptığı açıklamalarda, “ABD’nin bazı yetkilileriyle organları tarafından İran’ın Savunma gücüyle ilgili yayınlanan bilgilere göre, Amerika’nın askeri-istihbarat sisteminin ülkemizin sahip olduğu savunma amaçlı olanaklarının derinliğinden haberdar olmadığını ortaya çıkarıyor” şeklinde konuştu.

Tuğgeneral Cezairi ayrıca sözlerine şunları da ekledi: Tabii savunma gücümüzün bir kısmı başta ABD olarak düşman tarafından fark edilmiştir ve bu da onların kafasının karışmasıyla her türlü saldırı düşüncesinin ortadan kaldırılmasına yol açmıştır. Zira günümüzde İran’ın önleyici gücü aktif bir özelliğe sahip olarak, saldırganların tamamen imha edilmesine dek takip edilip hedef alınmasına neden oluyor.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, 31 Ağustos 2016 yılında ülke yetkililer ve savunma bakanlığı uzmanlarına hitaben yaptığı konuşmada, savunma ve saldırı gücünün artırılmasının İran İslam Cumhuriyetinin en doğal hakkı olduğunu bildirmişti.

Silahlı kuvvetler Sözcüsü ayrıca, “Savaşın gölgesinin ülkemizin üzerinden uzaklaşmasına rağmen savunma alanındaki ilerleyişimiz durdurulmadan kötü niyetli düşmanların var olması sürece sürdürülmelidir” ifadelerini de kullandı.

Tuğgeneral Cezairi, İran’ın askeri gücünün büyük oranda millete dayandığını açıklayarak, bölgede barış ve istikrarın hakim olması için ABD ve tüm yabancı güçlerin burayı terk etmesi gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.