Tuğgeneral Cezairi: İran’ın bölgedeki varlığı sultacılığın kovulmasıdır

  • 14 Aralık 2016
  • 1.147 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Cezairi: İran’ın bölgedeki varlığı sultacılığın kovulmasıdır

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkan Yardımcısı Mesut Cezairi,. İran’ın bölgedeki varlığının sultacıları bölgeden uzaklaştırmak olduğunu söyledi.

Cezairi, El’Alem kanalına verdiği demeçte, İran’ın bölgede her türlü  sultaya karşı olduğunu ve bölgedeki varlığının temelinde de bu önemli konunun olduğunu belirtirken, İngiltere’nin bölgede yeniden bulunmasını ve bölgeye hakim olmasını yılın şakası olarak nitelendirerek,  “Büyük Britanya yıllar önce öldü ve külleri de savrulup gitti. İngiltere ve Avrupalılar bölge için gerçekçi olmalı ve gelişmeleri gerçekçi görmeliler” dedi.

Bölgenin güvenliğinin bölge ülkelerinin işbirliğiyle mümkün olacağını belirten İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Mesut Cezairi, Amerika’daki gelişmelere de işaretle, Amerika’daki iki parti tarafından kurulan hükümetlerin karnesinin, birçok savaş çıkarmak, birçok yıkım gerçekleştirmek ve birçok kan dökmekle dolu olduğunu vurgulayarak, ‘Biz kendimizden uzak mesafelerde bulunan bölgelerde direnişin bölgedeki menfaatlerini koruyabilecek güçler geliştirdik.’dedi.

Mesut Cezairi sözlerinin devamında, Irak ve Suriye’de halk ve ordu güçlerinin teröristleri yenilgiye uğratmalarının Amerika için de yenilgi olduğunu söyledi.

Bu arada İran basınına  demeç veren Cezairi, Amerika’nın, bölge ve İran İslam Cumhuriyeti ile ilgili olarak gelecekteki eylemleri hakkında ön yargıda bulunulmamalıdır. Çünkü Amerika’da hâkim olan iki partinin özellikle bölge ve Batı Asya konusundaki politika ve eylemleri birbiriyle çok benzerlik gösteriyordu ve bu iki partiden hangisi Amerika’da iktidara geçtiyse, birçok savaş çıkarmış, birçok yıkım gerçekleştirmiş ve birçok kan dökmüştür ve bölge halkı Amerika tarafından yapılan birçok acıya tahammül etmiştir. Bu durum Amerika Birleşik Devletleri’nin doğası ve yapısı gibi görünüyor.’dedi.

Suriye gelişmelerine de işaret eden Cezairi, ”Suriye’ye ve bölgesel direnişe karşı olan bütün hükümetler şu an savaş halindedir ve sürekli olarak savaş cephelerini genişletmeye çalışmaktadır. Tabi savaş cephelerinin genişlemesinden ilk zararı siviller, halk ve Suriye’nin alt yapısı görmektedir ama tabi Amerika bir kez daha Suriye’de yanmış bölge oluşturmak istemektedir. Savaşlarda genellikle ya zafer ya yenilgi söz konusudur ve bir bölgenin defalarca elden çıkması ve yenide ele geçmesi mümkündür. Suriye askerleri ve müttefikleri genel olarak çok iyi bir şekilde ilerleme kaydetmişlerdir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.