Tuğgeneral Cezayiri: En Son Füze Teknolojilerine Sahibiz

  • 17 Ekim 2017
  • 1.068 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Cezayiri: En Son Füze Teknolojilerine Sahibiz

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Mesut Cezayiri; ABD Başkanı Donald Trump’ın İran karşıtı sözleri ve yeni stratejisine işaretle, Trump’ın sözlerinin askeri mantık açısından İran İslam Cumhuriyeti diye yeni bir güç karşısında başarısız bir başkan olduğu anlamına geldiğini belirtti.

Büyük Ortadoğu Projesi’nin suya düştüğünü gören ve tarih boyunca İslam İnkılabı karşısında yenilgi ve hezimetten başka bir tecrübeleri olmayan ABD’lilerin kendileri karşısında çok öfkeli olduklarını ve bir şey de yapamadıklarını vurguladı.

ABD’nin tüm baskılarına rağmen bölgede ve hatta bölge dışında direnişin daha da artacağına dikkat çeken İran Silahlı Kuvvetler Sözcüsü; “ABD’liler çok konuşuyor, ancak biz zamanında hareket ediyoruz” ifadesini kullandı.

Tuğgeneral Cezayiri ayrıca: İran’ın savunma gücünün müzakere edilemez olduğunu, bunun İran İslam Cumhuriyeti ve Silahlı Kuvvetler’in kırmızı çizgisi olduğunu belirtti.

ABD ve uluslararası Siyonizm gibi şer düşmanları olan İran İslam Cumhuriyeti’nin kendi askeri sanayisini nefsi müdafaa için geliştirmesi gerektiğine dikkat çeken Tuğgeneral Cezayiri; nükleer enerjinin füze ve savunma konusundan farklı olduğunu vurguladı.

Füze alanında en son teknolojilere sahip olduklarını ifade eden Cezayiri; bunun dostlar için iyi bir gelime olduğunun, bu bağlamda herhangi bir eksiklikleri olmadığının altını çizdi.

Tuğgeneral Cezayiri sözlerinin devamında; İranlı askeri ve siyasi yetkililerin defalarca deklare ettiği gibi, İran’ın askeri merkezlerinin denetime açılmasına asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, Trump’ın Devrim Muhafızları’nı terör listesine alma kararından geri adım atması ile ilgili olarak; “Devrim Muhafızları terör örgütleri listesine alınırsa, tüm Amerikan ordusu bizim için terörist güçler hükmünde olacak ve teröristlere yapılanların aynısını onlara karşı yapacağız. Bölgede yüz binlerce Amerikan askeri var.” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.