Tuğgeneral Cezayiri: Savunma alanında kimseyle şakamız yoktur

  • 11 Aralık 2016
  • 960 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Cezayiri: Savunma alanında kimseyle şakamız yoktur

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Cezayiri, ABD’li yetkililerin İran’a yönelik sergilediği yaklaşıma tepki gösterdi.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesut Cezayiri, ABD’li yetkililerin İran karşıtı açıklamalarına dair yaptığı değerlendirmelerde önemli konulara dikkati çekti.

Günümüzde İran’ın Ortadoğu ve özellikle de Fars Körfezi’nde her zamankinden daha önemli bir rol oynadığını belirten Tuğgeneral Cezayiri, “Fars Körfezi’nde İran botlarını batırmaya çalışanların askeri anlayışı yoktur” dedi.

Fars Körfezi’nde olup bitenlerin İran tarafından takip edildiğini kaydeden Tuğgeneral Cezayiri, “İran, Fars Körfezi’nde düşmanların imkanları ve askeri kuvvetlerini hedef alabilir” ifadesini kullandı.

Savaş yanlısı ABD’li yetkililerin en ufak girişimde bulundukları taktirde dahi onlara sert yanıt verileceğini belirten Cezayiri, “Güvenlik ve savunma alanında İran Silahlı Kuvvetleri’nin kimseyle şakası yoktur. Ülkemizin güvenliğini tehlikeye düşürecek herhangi bir eyleme sert bir şekilde karşılık verilecektir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.