Tuğgeneral Dehgan: İran Filistin halkının yanındadır

  • 04 Mayıs 2016
  • 817 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Dehgan: İran Filistin halkının yanındadır

İslami İran savunma bakanı Tuğgeneral Dehgan, Filistin halkının siyonist rejim İsrail’e karşı kesin zaferine kadar İran’ın Filistin halkının yanında yer alacağını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Dehgan, dün Tahran’da Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri Ramazan Abdullah’ı kabulünde, siyonistlere karşı zafer ile Kudüs’ün özgürlüğünün şifresinin şii ve sünni bütün müslümanların vahdeti ve Filistin halkının ülkülerine bütün açılardan yürürlükte olacak şekilde destek vermelerinde olduğunu belirtti.

İran savunma bakanı, sulta düzeninin, savaş, kaos yaratmak ve bölgede terörizmi yaymak suretiyle, siyonist rejim İsrail’i güvende tutmaya ve de Filistin meselesini unutturmaya çalıştığını belirterek; Arabistan’ın Yemen’e saldırmak ve komşularıyla ilişkilerini gerginleştirerek, aslında siyonist İsrail rejimine ciddi yardım ettiğini söyledi.

Sözkonusu görüşmede Ramazan Abdullah da, Filistin milletinin ülkülerinin savunulmasında İran’ın seçkin rolünü överek, Filistin halkının uyanıklılığı ve onların desteklenmesinin, Amerika ve siyonist rejimin direniş cephesine karşı komplolarını etkisiz hale getireceğini söyledi.

Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri, siyonist İsrail’i, İslam dünyasının stratejik düşmanı olarak nitelerken, bütün İslam ülkelerinin bu düşmanın tehlikelerinin ortadan kaldırılması amacıyla bütün güçlerini kullanmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.