Tuğgeneral Dehgan: Kürtler Akıllı Olup Referandumun Peşinden Gitmemeliler

  • 24 Eylül 2017
  • 1.036 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Dehgan: Kürtler Akıllı Olup Referandumun Peşinden Gitmemeliler

Hüseyin Dehgan katıldığı bir toplantıda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin yapmayı planladığı referanduma işaretle, “Hiç kimse bağımsız Kürdistan’a tahammül edemez ve Kürtler eğer akıllı iseler bağımsız Kürdistan peşinde gitmemeliler çünkü bu bölge karayla çevrilidir ve komşuları da böyle bir durumu kabul etmez” ifadelerini kullandı.

Tuğgeneral Dehgan sözlerinin devamında; İran İslam Cumhuriyeti’ndeki Kürtler’in asla merkezden uzaklaşma peşinde olmadıklarını, bugün de Barzani’nin bağımsız olmaktan daha ziyade Irak merkezi yönetiminden imtiyaz koparmak istediğini kaydetti.

Dehgan; İran ile Rusya’nın terörizmle mücadelede işbirliğine temasla, Ruslar’ın İran olmadan Suriye’de bir şey yapabileceklerinin düşünülmediğini ve İmam Hamenei’nin beyan ettiği gibi, güçlü bir Rusya İran’ın yanında bölgede etkin olabileceğini belirtti.

Dehgan, Irak ve Suriye’nin teröristlerden temizlenmek üzere olduğunu ifade ederek, Suriye’de Deyrezor ve Irak ve Suriye’nin ortak sınırlarının temizlenmesi halinde artık organize operasyon yapabilecek bir IŞİD’in kalmayacağını kaydetti.

Tuğgeneral Dehgan ayrıca, geçen 4 senede İran’ın füze denemelerinin asla durmadığına temasla; “Biz ne zaman balistik, kruz veya savunma füzeleri için tatbikat gerektiyse, bunu yaptık” ifadesini kullandı.

İran’ın 250-300 kilogramlık uyduları yerkürenin 500 kilometre mesafesindeki yörüngeye yerleştirebildiklerine de dikkat çeken Tuğgeneral Dehgan, Jeo yörüngesinde 3 ay süreyle kalabilecek uydu tasarım ve yapımı için hiçbir sorunları olmadığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.