Tuğgeneral Emir Hatemi: Düşmanlar İran ile bölge güvenliğini zedelemeye çalışıyor

  • 20 Kasım 2018
  • 1.211 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Emir Hatemi: Düşmanlar İran ile bölge güvenliğini zedelemeye çalışıyor

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, “Biz bölge ile halklarının barış ve istikrarı için çaba sarfedirken düşmanlar yalanlarla bölge güvenliğini zedelemeye çalışıyorlar.” dedi.

Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, İran Ordusu Diş Hekimliği Fakültesine bağlı “Gadir” kompleksinin açılış töreninde konuşma yaptı.

İran Sihahlı Kuvvetleri’ne desteğin büyük önem taşıdığını kaydeden Tuğgeneral Hatemi, “Düşman bizi kısıtlamaya çalıştığı bir durumda bu destekler çok önemli. Bugünkü, durumumuz önceki yaptırımlara nazaran çok daha iyi.” dedi.

Tuğgeneral Hatemi, ABD’nin yalanlar üretip İran karşıtı koalisyon kurma çabasının başarısız olduğunu hatırlatarak, Washington yönetiminin bu konuda yalnız kaldığını söyledi.

Tuğgeneral Hatemi, sözlerini şöyle sürdürdü: “BM Güvenlik Konseyi oturumunda bize karşı ortam yaratmayı amaçlayan ABD Başkanı Donald Trump’ın BM Genel Kurulu toplantısında gülünç konuşmasına tanık olduk. BMGK oturumunun sonucu ise Ahvaz terör saldırısının kınanmasıyla birlikte ABD’nin BM’deki kötü temsilcisi Nikki Haley’in istifasıydı.”

Bunlara ilave olarak Savunma Bakanı, “Bugün, daha güçlüyüz ve onlar zayıf durumda. Bu durumdan (uygulanan yaptırımlardan) kolaylıkla geçebileceğiz. Tabii ki, vatandaşlar ile kurumlar problemlerle karşı karşıya kalacaktır. Gösterilecek direnişin ardında kesinlikle bir rahatlılığın olacağına inanıyoruz ve Yüce Allah da bize yardım edecektir.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.