Tuğgeneral Hasan Şah Safi: Füze gücümüz hakimiyetimizin kırmızı çizgisidir

  • 13 Şubat 2018
  • 882 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Hasan Şah Safi: Füze gücümüz hakimiyetimizin kırmızı çizgisidir

İran ordusu hava kuvvetleri komutanı tuğgeneral Hasan Şah Safi, İran’ın savunma yetenekleri ve gücünün, Fars Körfezi gibi hayati bir bölgenin güvenliği için olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Hasan Şah Safi, Tahran’da bulunan yabancı ülkelerin askeri ataşeleriyle görüşmesinde, İran silahlı kuvvetlerinin dünya ülkelerine mesajının, dostluk, barış, askeri ve diğer alanlarda ilişkileri ve işbirlikleri geliştirmek olduğunu söyledi.

Amerika’nın bölgede bazı ülkelerle beraber İran’a baskı hedefinde olduğunu belirten İranlı askeri yetkili, Amerika ve batının hedefinin Batı Asya bölgesinde terörizmi ve savaş ateşini yaymak olduğunu belirterek, zira ABD ve Batının terör rejimi İsrail’in güvenliğini ve kendi şom çıkarlarını temin etmeye çalıştıklarını ama onların bu yüzmilyarca dolarlık planlarının ve komplolarının yenilgiye uğradığını söyledi.

Batı ve Amerika’nın Batı Asya’da komplolarının direniş sayesinde yenilgiye uğradığını belirten İran ordusu hava kuvvetleri komutanı, bu durumun direnişin güçlenmesi ve bölgede asli oyuncu olmasına vesile olduğunu söyledi.

İranlı askeri yetkili, terörizmi beşeriyetin ortak derdi olarak nitelerken, ‘terörizmin dünya güvenliğini tehdit ettiğini ve bunun için de ülkeler arasında uluslararası düzeyde işbirliğinin zaruri olduğunu” belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.