Tuğgeneral Hatemi: İran’ın savunma gücü Müslüman ve dost ülkelere aittir

  • 07 Ocak 2019
  • 1.419 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Hatemi: İran’ın savunma gücü Müslüman ve dost ülkelere aittir

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, İran İslam Cumhuriyeti’nin kendi savunma gücünü tüm Müslüman kardeşler ve dost ülkelere ait olarak gördüğünü belirtti.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre, İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, Tahran’da düzenlenen “Batı Asya’da Güvenlik ve Savunma Konferansı”nda yaptığı konuşmada, bölgenin hassas bir dönemde olduğuna dikkat çekerek, “Bölgedeki milletlerin direnişi ve kendilerine yönelmesi, barışın bölgeye geri dönmesine neden olacaktır. Batı Asya bölgesindeki yeni düzen ile Batı temelli düzen arasında ciddi bir fark vardır, ”açıklamasında bulundu.
“İran’da İslam Devrimi ile Suriye, Irak ve Yemen direnişi, artık Batı’nın bölgedeki gelişmelerin ekseni olmadığına işaret ediyor. ABD’nin Suriye’den ayrılması ise bölgesel stratejilerinin başarısız olduğunu göstermektedir.” diyen Tuğgeneral Hatemi, sözlerine şunları da ekledi:
“ABD ve Batı’nın bölgesel politikalarının devam etmesi bölge halklarının nefretinin büyümesine sebep olacaktır. Bölge halklarına olan net ve açık mesajımız, bölgesel işbirliği sayesinde elde edilecek barış, istikrar ve barıştır.”
ABD’nin bölgesel politikasının hezimete uğradığını anlatan Tuğgeneral Hatemi, onların güvenlik konusunda ticaret yapmaya başladıklarını söyledi.
Tuğgeneral Hatemi, Amerika’nın uluslararası anlaşmalardan çekilme kararına değinerek, “Bunlar ABD’nin garantisi olmadığını ve gerekirse müttefiklerini bile yalnız bırakacağını gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Tuğgeneral Hatemi, konuşmasının sonunda şunları kaydetti: İran’ın askeri stratejisi aktif caydırıcılığa dayanıyor ve hiçbir ülke ile silahlanma rekabeti arayışında değiliz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.