Tuğgeneral Haydari: Bölgenin güvenliği bölge dışı güçlerin bölgeden ayrılmasıyla sağlanır

  • 17 Nisan 2018
  • 954 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Haydari: Bölgenin güvenliği bölge dışı güçlerin bölgeden ayrılmasıyla sağlanır

İran ordusu kara kuvvetleri komutanı tuğgeneral Kiyomers Haydari, komşu ülkelerin yabancı güçler olmaksızın bölgenin güvenliğini sağlayabileceklerini söyledi.

Tuğgeneral Haydari, 29 ferverdin ‘ordu günü’ münasebetiyle düzenlenen ve Tahran’da komşu ve dost ülkelerin askeri ataşelerinin de katıldığı merasimde yaptığı konuşmada, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik saldırısına temasla, ‘Bu saldırıyı kınıyoruz ve bu saldırısı uluslararası ilkeler ve kanunlara da aykırıdır’ dedi.

İran ordusu kara kuvvetleri komutanı, teröristlerle mücadele eden bir ülkeye yönelik böylesi bir saldırıyı kınarken gerçekte teröristlerin de sözkonusu saldırgan ülkeler tarafından desteklendiğini belirterek Suriye’ye yönelik saldırının insanlık dışı olduğunu ve İslam inkılabı rehberinin de belirttikleri gibi, bunun canice bir girişim olduğunu ve de bu saldırganların adlarının savaş suçları listesine eklenmesi gerektiğini söyledi.

İran ordusu kara kuvvetleri komutanı, 29 ferverdin ‘ordu günü’ne de işaretle, ‘böylesi bir gün, İran İslam Cumhuriyeti ordusunun 8 yıllık zorunlu savaş döneminde fedakarlıklar ve özverinin yad edilmesidir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.