Tuğgeneral Haydari: İran her türlü saldırıya karşılık verecek

  • 18 Nisan 2018
  • 1.056 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Haydari: İran her türlü saldırıya karşılık verecek

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiyumers Haydari, düşmanların, İran İslam Cumhuriyetinin her türlü saldırı ve tecavüze anında yanıt verecek güçte ve hazırlıkta olduğunun çok iyi bildiklerini söyledi.

İRİB 2. kanalına konuşan İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiyumers Haydari, Amerika’nın Irak saldırısı gibi bölgedeki son yıllar içinde vuku bulan olaylara temasla, halı hazırda İran’ı her hangi bir tehlikenin tehdit etmediğini, zira böyle bir tehditin var olması durumunda İran tarafından sert yanıt görebileceğini söyledi.

İran İslam İnkılabının artık dünya halkları içinde kendine has özel konumunu elde ettiğini, bölge halklarının İslam İnkılabının önemini fark ettiklerini belirten İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiyumers Haydari, terör örgütü IŞİD’in ilk dönemlerde İran sınırlarının 40 kilometreliğine kadar yaklaştığına temasla, Amerikancı batı, Arap ve ibrani üçlüsünün İran İslam İnkılabına karşı her türlü hile ve entrikaya baş vurduklarını, ama başarısız olduklarını ve bunun için de derin bir kaygı içinde olduklarını söyledi.

İran Silahlı kuvvetlerinin İran’ın coğrafi sınırlarını korumakla kalmayıp aynı zamanda IŞİD kanser tümörünü yok etmekte olduğunu belirten Tuğgeneral Haydari, İran İslam Cumhuriyetinin savunma, füze ve silah gücünün İranlı bilim adamları ve mühendislerin kendi gayretlerinin bir ürünü olduğunu ve İran ordusunun kendi ayakları üzerinde durduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.