Tuğgeneral Hüseyin Eşteri: Teröristlerin asıl hedefi İran’dır

  • 14 Temmuz 2017
  • 1.417 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Hüseyin Eşteri: Teröristlerin asıl hedefi İran’dır

İran güvenlik güçleri komutanı, teröristlerin temel hedefinin çeşitli yollardan İran’a sızmak olduğunu fakat istihbarat açıdan güvenlik güçlerinin sınırlara tam vakıf olmaları nedeni ile hazırlıklı olduğunu söyledi.

İran güvenlik güçleri komutanı Tuğgeneral Hüseyin Eşteri ülkenin batısında dün Kirmanşah’ta yaptığı açıklamada, İran’ın Irak ve Suriye’deki danışmanlık varlığı ve bu iki ülkede teröristlerin ordu ve halkın çalışmaları ile bastırılması sonucu teröristleri İran sınırından uzaklaştırdığını söyledi.

Tuğgeneral Eşteri İslami uyanışın ardından İranofobi, Şii korkusu ve İslamofobi’nin düşmanın çalışma programında yer aldığına değinerek, Amerika, siyonist rejim ve bazı bölge ülkelerin İslami uyanışın ardından bu harekete karşı bazı terör örgütlerini İslam adı ile bölge müslümanlarının baş belası yaptığını belirtti.

Amerika’nın teröristlerin destekçisi olduğunu söyleyen Eşteri Amerika elebaşlığında sözde IŞİD ile mücadele koalisyonun defalarca IŞİD’in yararına Suriye yönetimine ait üsleri hedef aldığını ve bu terör grubuna silah yardımı yaptığını söyledi.

İran güvenlik güçleri komutanı, Musul’da teröre destek verenlerin yenilgiye uğramalarına rağmen bölgeyi güvensizleştirme çalışmalarının devam edeceğine işaretle, zira tekfirci terörizmin düşüncesi ve piyonlarının hala bölgede var olduğunu belirtti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.