Tuğgeneral İsmaili: Türkiye aceleci davrandı

  • 29 Kasım 2015
  • 769 kez görüntülendi.
Tuğgeneral İsmaili: Türkiye aceleci davrandı

Rus bombardıman uçağının Türkiye jetleri tarafından düşürülmesini deÄŸerlendiren Ä°ran Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı Komutanı Ferzad Ä°smaili, herhangi bir sivil veya savaÅŸ uçağının tacizine verilecek cevabın onu yok etmek olmadığını, en son adım olması gerek bu giriÅŸime karşın bölge güvenliÄŸi, istikrarı ve huzuru ön planda tutulması gerektiÄŸini söyledi.

Bu gibi durumlarda aceleci davranmamaya göstermenin yanısıra ilmi, uygulamalı ve usulüne göre adım atmanın şart olduğunun altını çizen Tuğgeneral Ferzad İsmaili, Türk hava sahasının ihlali konusunun halen Rusya ve NATO tarafından incelenmekte olduğunu konuşmasına ekledi.

Ä°ran Hatem’ül Enbiya Hava Savunma Karargahı Komutanı, NATO’nun, Türk hava sahasının ihlal edildiÄŸi ÅŸeklinde inanmasına karşın Rusya’nın sunduÄŸu uydu fortoÄŸraflarla aynı görüşte olmadığına dikkat çekti.

Ferzad Ä°smaili, iki yıl önce Ä°ran hava sahasını ihlal eden, 108 Amerikan askerini taşıyan ve zorunlu olarak Bandar Abbas havalimanına indirilen ABD uçağına iÅŸaret ederek, o dönemde yasal olarak Amerikan uçağını imha edecek güçte olan Ä°ran’ın böyle bir giriÅŸimde bulunmadığını hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.