Tuğgeneral Purdestan: ABD’nin bölgeye girmesinin asıl hedefi İran’a saldırıdır

  • 24 Eylül 2017
  • 1.043 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Purdestan: ABD’nin bölgeye girmesinin asıl hedefi İran’a saldırıdır

İran ordusu genel komutanı vekili tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, Amerika’nın ortadoğu bölgesine girmesinin asıl sebebinin İran’a saldırı olduğunu belirterek, ”Amerika’nın eline bu zamana kadar bölgede yenilgiden başka bir şey geçmedi” dedi.

El’alem TV kanalına demeç veren Purdestan, İran’ın savunma sistemlerinin Amerika’nın tasavvurunun ötesinde olduğunu belirterek, ‘Amerikalılar bölgeye girdikten sonra bu konuyu gördüler’ dedi.

İranlı askeri yetkili, İran ordusunun, Amerika’nın bölgeye girmesiyle birlikte,onların zayıf ve güçlü noktalarını belirlediğini ve Amerika’ya karşı mücadele için operasyon doktrinini de belirlediğini söyledi.

Tuğgeneral Purdestan, ABD başkanı Trump’ın İran aleyhindeki  tehditlerine de işaretle, ‘İran, kendi topraklarını  savunmak için nerede olursa olsun düşmana darbe indirecektir’ dedi.

Purdestan, Amerika’nın nükleer anlaşma konusunda taahhütlerine bağlı kalmamasına da işaretle, İran’ın Amerika’nın nükleer anlaşma konusunda düşmanlığa dayalı her türlü girişimine  karşılık vereceğini söyledi.

Tuğgeneral Purdestan, İran’ın  askeri doktrinini savunma ve caydırıcı olarak nitelerken, İran’ın hiç bir ülkeye saldırı gibi bir niyetinin olmadığını ve olmayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.