Tuğgeneral Purdestan: İran silahlı güçleri asla gaflete düşmez

  • 24 Şubat 2018
  • 1.091 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Purdestan: İran silahlı güçleri asla gaflete düşmez

İran ordusu stratejik araştırmalar merkezi başkanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, İran ordusunun gafil olmayacağını belirterek, ”İran ordusu ve güvenlik güçleri ülke içi ve dışı alanlarında İslam nizamının gücünü sergileyecek düzeydedir’ dedi.

Purdestan, İran’ın Erak kentinde şehitleri anma merasiminde  yaptığı konuşmada, düşmanların her türlü tuzak ve senaryolarına karşı uyanık olmak gerektiğini hatırlatarak, ”İran ordusu, düşmanların  hava, kara ve deniz ile sınırlarını ve sınır ötesini gözetlemektedir ve düşmanların her türlü girişimlerine karşı da anında misilleme yapacak ve savunmaya da hazırlıklıdır’ dedi.

Tuğgeneral Purdestan, Irak ve Suriye’de IŞİD terör örgütünün yenilgiye uğramasına da işaretle, onların oralardan Ürdün ve Afganistan’a intikal ettirildiklerini ve halihazırda Afganistan’da yaklaşık 7 bin IŞİD mensubunun bulunduğunu ve Vahhabi okullarının da sürekli olarak IŞİD’e insan aktardığını söyledi.

Purdestan, bölgede bazı mürteci ülkelerin IŞİD’i İran sınırlarına bir tehdit oluşturmaya çalıştığını ama İran sınırlarında güvenlik ve ordu güçlerinin son derece uyanık olduklarını söyledi.

Tuğgenaral Purdestan, düşmanların İran’a karşı iktisadi savaş, yumuşak savaş ve terörist gruplarla saldırdığını belirterek, ”İslam inkılabı rehberine itaat ve onun tedbirleri, düşmanlara karşı en iyi yoldur’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.