Tuğgeneral Şekarçi: Emperyalizmin kırılan kemik sesleri duyuluyor

  • 01 Haziran 2020
  • 1.190 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Şekarçi: Emperyalizmin kırılan kemik sesleri duyuluyor

İran İslam Cumhuriyeti silahlı güçleri üst düzey sözcüsü Amerika’da yaşanan son olayların Amerika’nın kof ihtişamının yıkılışının açık göstergesi olduğuna işaretle, “Amerika emperyalizmin kırılan kemiklerinin sesi duyuluyor” dedi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Tuğgneral Ebulfazl Şekarçi Amerika başkanının ırkçı davranışları ve polisin Amerikalı vatandaşlar ve siyah derililere karşı insanlık dışı şiddetine değinerek “müstekbir Amerika hükümetinin insan haklarının yalan sloganlarına rağmen bugünlerde çirkin ve insanlık dışı yüzünü halkın itirazlarına karşı daha da gösterdi ve en şiddetli yöntemlere başvurarak demokrasinin yalandan ayaklarını sarsmıştır” dedi.
Tuğgeneral Şekarçi ayrıca “Amerika’nın müstekbir nizamının bu ülkede geniş çaplı isyan ve huzursuzluklara sahne olurken Beyaz Saray liderleri kendi müdahaleci siyasetlerinin devamında dünya ve bölgede bir çok sorunun müsebbibi olduklarını” söyledi.
Bilindiği gibi Minnesota eyaletinde Minneapolis halkı Salı gününden itibaren 46 yaşında siyahi Geoge Floyd’un  beyaz bir polis tarafından öldürülmesine karşı kent sokaklarında protesto düzenliyorlar.
İran silahlı güçler yüksek sözcüsü ayrıca Amerika hazine bakanlığının bazı İranlı güvenlik güçleri komutan ve yetkililerini yaptırım listesine alması gibi komik hareketlerine işaretle, “çaresizlik üzerinden olan bu gibi hareketlerin Amerika’nın sultacılığı ve müstekbir huyuna karşı İslami nizam yetkilileri ve halkın iradesini asla zedelemeyeceğini” de sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.