Tuğgeneral Selami: Bütün dünya kamuoyu Amerika’nın siyasi olarak boyun eğdiğini ve İran’ın gücünü gördü

  • 10 Ağustos 2015
  • 983 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Selami: Bütün dünya kamuoyu Amerika’nın siyasi olarak boyun eğdiğini ve İran’ın gücünü gördü

İran’ın direnişi Amerika’nın siyasi olarak boyun Tuğgeneral Selami “Bütün dünya, Amerika’nın siyasi olarak baş eğdiğini ve dolayısıyla İslami İnkılap’ın gücünü gördü” dedi.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre, İmam Hüseyin Askeri Üniversitesi’nde konuşan İslam İnkılabı Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin Selami halklar arası sınırların coğrafi nitelikte olduğunu belirterek “İslami İnkılap coğrafi sınırların ötesine bakarak İslam aleminin bakış açısı ve inançlarında meydana getirdiği değişimle yürümekte ve bu değişimler yeni İslami uygarlığın doğmasına neden olacaktır, bundan dolayı İslami İnkılap büyük güçlere meydan okuyor” diye konuştu.

Bugünkü coğrafi sınırların siyasi bölünmelere uymadığını belirten Tuğgeneral Selami “Bugün asıl savaş düşünce ve fikir sınırları arasında. Allah’ın yardımıyla İslami İnkılap ortaya çıkışından beri büyük İslami uygarlığı meydana getirmek için düşmanlarla savaşmasına rağmen yenilmemiştir. Büyük İslami uygarlığın dünyada yayılması için bu kimliğe dayalı bir küçük model oluşmalı ve İslami düşünce bu doğrultuda yayılmalıdır” diye dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin direniş ve gücünün Amerika dahil büyük güçlerin siyasi davranışlarının ilk kez değişmesine neden olduğuna vurgu yapan Selami “Geçmişte ABD menfaatlerinin temin edilmediğini gördüğünde askeri güç kullanıyordu ama bugün bütün dünya kamuoyu Amerika’nın siyasi olarak boyun eğdiğini ve dolayısıyla İslami İnkılap’ın gücünü gördü” ifadesini kullandı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.