Tuğgeneral Selami: İran halkı düşmanların arzularını kursaklarında koymada hamaset yarattı

  • 30 Aralık 2017
  • 1.020 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Selami: İran halkı düşmanların arzularını kursaklarında koymada hamaset yarattı

İran Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, yaptığı konuşmada 30 Aralık 2009 hamaseti yıl dönümüne temasla, İran halkının düşmanların arzularına defetme konusunda sanatçı ve hamaset yaratan bir halk olduğunu söyledi.

30 Aralık’a tekabül eden 9 Dey tarihi, halkın İslam inkılabının ülküleri ve İslamın temel esaslarının korunması ve izzetin, bağımsızlığın ve halkın basiretinin bir simgesidir ve İran halkı böyle bir günde düşmana, her türlü şeytani fitneye karşı durmaya hazır olduğunu göstermiştir. 9 Dey, İslam inkılabı tarihinde, basiret gününe dönüşmüş ve kalıcı hale gelmiştir.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre bugün tahran’da düzenlenen 5. Kur’an Şehitlerini Anma Sempozyumunda konuşan İran Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, , İran halkının bilinç ve basiret olmak üzere iki kanat sayesinde 30. Aralık 2009 tarihinde fitne ocağını söndürdüğünü ve böylece düşmanın psikolojik, korkutma ve saldırgan tüm komplo girişimleri etkisiz hale getirtildiğini belirtti.

30 aralık 2009 olayının İran halkı açısından büyük bir sınav ve tecrübe olduğunu ve sadece Veliyyi Fakih’in emirlerine uyması gerektiğinin idraki olduğunu hatırlatan General Selami, İran İslam Cumhuriyeti nizamının 30 aralık 2009 olayından sonra ikinci bir filizlenme ve gelişme süreci yaşadığını, İslam İnkılabı sayesinde Irak, Suriye ve Yemen’de muktedir güçlerin şekillendiğini ve gelişmelerin yönünü tamamen değiştirdiğini ve güç dengesinin değiştiğini söyledi.

İran Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, İran halkının tehditleri fırsata dönüştürdüğünü ve bunda usta olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.