Tuğgeneral Selami: IŞİD, İsrail, Amerika ve İngiltere’nin ortak ürünüdür

  • 13 Ağustos 2017
  • 1.435 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Selami: IŞİD, İsrail, Amerika ve İngiltere’nin ortak ürünüdür

İran Devrim Muhafızları Komutan vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, bugün İslam dünyasında yaygın olan IŞİD ve tekfiri terörizm olayının, Amerika, İngiltere ve İsrail rejiminin, İran İslam Cumhuriyetinin dünyaya nüfuzunu engellemek amacıyla ortak siyasetlerinin bir ürünü olduğunu bildirdi.

İran Devlet Televizyonu İRİB birinci kanalında katıldığı bir programda konuşan İran Devrim Muhafızları Komutan vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, IŞİD terör örgütünün nasıl Amerikalılar tarafından bölgede oluşturulduğuna temasla, Amerika ve müttefiklerinin krizi idare edebilmek için kendi zaaflarını telafi edebilecek bir güce ihtiyaçları olduğunu ve bununla da İslam dünyası içinde Şii-Sünni ihtilafı çıkarmak istediklerini söyledi.

İslam dünyasının birlik ve bütünlüğünü yok etmek için IŞİD terör örgütünü ortaya çıkardığını, ancak bizzat Avrupa ve Amerika’nın kendisinin kendi çıkarlarının bu örgüt tarafından tehdit edileceği günü beklemeleri gerektiğini belirten Devrim Muhafızları Komutan vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, İslam ülkelerinde çatışmaların bir iç mesele haline getirtilmesinin en çok siyonist İsrail rejiminin işine geldiğini hatırlattı ve “Amerika’nın bölge stratejisi, güvensizlik oluşturulması ve tüm bölgenin siyasi ve ekonomi kontrolünün ele geçirilmesi amacıyla bir güç dengesi oluşturmak istemektedir” dedi.

Tuğgeneral Selami sözlerinin devamında, “ABD bölgede yeni bir savaş oluşturma kabiliyetinden yoksundur; Bunlara ilave olarak İran’ın askeri tesisatlarına ulaşma konusu da onların kendileriyle mezara taşıyacakları bir rüyadır, çünkü bu tesisatların kapısı sadece İran halkına açıktır. Bizim yanıtımız böylesi tahrik edici girişimlere savunma gücümüzün giderek daha da geliştirilmesidir. Günümüzde yaptığımız füzelerin sayısının fazla olduğundan dolayı bazen depolama sorunuyla karşılaşıyoruz. Tüm bu gelişmeler ise yaptırımların uygulandığı bir dönemde gerçekleşti” şeklinde konuştu.

Yakında IŞİD’in bölgede kökünün tamamen kazınacağını bildiren Devrim Muhafızları Komutan vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, IŞİD terör örgütü şimdiye kadar İran’a karşı girişimlerine gerekli cevabı almıştır ve bundan böyle de muhtemel her girişimine gerekli sert karşılığın verileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.