Tuğgeneral Yedullah Cevani: Batı ve Amerika Direniş Ekseni’ni parçalamak istiyor

  • 21 Ağustos 2015
  • 880 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Yedullah Cevani: Batı ve Amerika Direniş Ekseni’ni parçalamak istiyor

Tuğgeneral Yedullah Cevani, yaptığı konuşmada Batı ve Amerika’nın Direniş Ekseni’ni parçalamak istediğini belirtti.

İmam Ali Hamaney’in Devrim Muhafızları Ordusu Temsilcisinin Başdanışmanı Tuğgenral Yedullah Cevani, İmam Ali Hamaney’in Dünya Ehlibeyt Kurultayı 6. Genel Kurulu’nda Nükleer Anlaşma’ya ilişkin yerli ve yabancı konuklara hitaben yaptıkları konuşmaya değinerek, Amerika’nın ekonomik, siyasi, sosyal ve farklı alanlarda İran’a nüfuz etmek istediğini belirtti.

Tuğgeneral Yedullah Cevani, ABD’nin sürekli komplolar kurup İran İslam İnkılabı’nı zarara uğratmak istediğini ifade ederek, “İmam Ali Hamaney, müzakerelerin sadece Nükleer Program’la sınırlı olduğunu net bir şekilde Amerika’ya bildirmişler” dedi.

Nükleer Anlaşma sonucunun hala da belli olmadığına dikkat çekan Yedullah Cevani, İran ve Batı arasında varılan anlaşmanın dikkatle incelenmesi ve bunun milli menfaatlerin doğrultusunda olması gerektiğini vurgulayarak, “Batı ve Amerika, Nükleer Anlaşma gerekçesiyle İran’a nüfuz etmek isteseler de buna asla izin vermeyeceğiz” diye ekledi.

Tuğgeneral Yedullah Cevani, “Batı’nın Irak ve Suriye gibi Direniş Ekseni’ni parçalamak istediğini belirterek, “Batı ve Amerika, bölge halklarını istila etme peşinde olsa da İran İslam Cumhuriyeti bölge halklarından yanadır ve bu husustaki siyasetini değiştirmeyecek” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.