Tümgeneral Bageri: Yüzyılın Anlaşması ile ilgili suskun kalınmamalı

  • 31 Ocak 2020
  • 769 kez görüntülendi.
Tümgeneral Bageri: Yüzyılın Anlaşması ile ilgili suskun kalınmamalı

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bageri, İslam ülkeleri Savunma Bakanları ve Genelkurmay Başkanlarına gönderdiği mesajlarda İslam ülkeleri Yüzyılın Anlaşması ihtilafları bırakarak İslam ekseninde birlik içinde hareket etmelerini istedi.

Bageri, Amerika’nın sözkonusu ÅŸom planını ÅŸiddetle kınayarak bunun tarihi ve stratejik bir hata olduÄŸunu ve planın hedefinin hezimete uÄŸramış Siyonistlerin bölgedeki projelerinin devamı olduÄŸunu söyledi.

Planın akıl ve mantık dışı ve uluslararası kurallara ve BM Bildirgesi’ne aykırı olduÄŸunu ifade eden Bageri, plan karşısında susma veya zımni onay verme bu büyük komplonun diÄŸer ülkelerin bağımsızlık ve milli egemenliklerine de zarar verebileceÄŸini söyledi.

General Bageri Filistin meselesinin tek çözüm yolunun Filistin topraklarının geri verilmesi, referandum yapılması ve Filistinlilerin topraklarına dönmesinden geçmesinden olduğunu söyledi.

ABD BaÅŸkanı Trump, Salı günü ırkçı rejim Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da düzenlediÄŸi ortak basın toplantısında, tek taraflı sözde Batı Asya barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

Sözde Plan çerçevesinde, Kudüs’ün ırkçı Ä°srail’in bölünmez baÅŸkenti olarak kabul edilerek ÅŸu ana kadar tüm Yahudi yerleÅŸim birimlerinin de iÅŸgalci Ä°srail toprağı olarak kabul edilmekte.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. VELÄ° dedi ki:

    FİLİSTİNDE SAVAŞ ÇIKSA TÜRKİYE YADA DİĞER ÜLKELERDEKİ ELİ SİLAH TUTAN TUTABİLECEK ŞİALARINIZI MİLİS GÜCÜ OLARAK DAVET ETMEYECEKMİSİNİZ? MÜSLÜMANLARA BÖYLE KUTLU BİR GÜNDE DAVETTE BULUNMAYACAKMISINIZ? ŞAHSIM ADINA BÖYLE BİR DAVETİ MUTLAKA BEKLERİM VE İCABET EDERİM SEVE SEVE CANIM KANIM İRANA FİLİSTİNE İSLAMA KURBAN OLSUN FEDA OLSUN.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.