Tümgeneral Bakıri: İslam inkılabı yıldönümü yürüyüşü İran’ın milli gücünün göstergesidir

  • 07 Şubat 2017
  • 1.057 kez görüntülendi.
Tümgeneral Bakıri: İslam inkılabı yıldönümü yürüyüşü İran’ın milli gücünün göstergesidir

İran genel kurmay başkanı tümgeneral Muhammed Bakıri, İran İslam İnkılabının zafer yıldönümü 22 Behmen yürüyüşüne halkın katılımının önemli olduğunu belirterek, bu yürüyüş İran’nın milli basiret, iktidar ve gücünün düşmanlara İran’a saldırma fikrinde olmamaları açısından önemli olduğunu söyledi.

Sepah News’in haberine göre, Tümgeneral Bakıri, dün Tahran’da İslam inkılabının zaferinin  yıldönümü eşiğinde 22 Behmen etkinliklerinde yaptığı açıklamada, İran halkının bu yıl inkılabın zafer yıldönümü merasimlerine  yoğun katılımlarının İran’ın müslüman ve inkılabçı halkının basiretinin ne kadar yüksek olacağını bir daha göstereceğini söyledi.

Bakıri, 22 Behmen yürüyüşünü, İran halkının vahdet gücü olarak nitelerken, İslam cumhuriyeti kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin 22 Behmen gününü, Yevm’ullah yani Allah’ın günü olarak nitelediğini belirterek bugün, tarih belirleyici  bir gün olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi İran’da İslam inkılabı 11 şubat 1979’da zafere ulaşmış ve bu vesileyle her yıl bu tarihte  İran’ın dört bir yerinde  görkemli yürüyüşler düzenlenmekte, İmam Humeyni’nin davasına, islam inkılabına ve İslam inkılabının şimdiki rehberine bağlılık ve bey’at tazelenmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.