Tümgeneral Bakıri: Mütecaviz uçağa uyarı, İran’ın en küçük ikazıdır

  • 05 Eylül 2017
  • 1.154 kez görüntülendi.
Tümgeneral Bakıri: Mütecaviz uçağa uyarı, İran’ın en küçük ikazıdır

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı, Amerikan savaş gemileriyle koordinasyon sağlanmasının İran için komik bir şey olduğunu belirterek, düşmanların mütecaviz uçaklarına uyarının İran tarafından verilmiş en küçük ikaz olduğunu bilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri bugün öğle saatlerinden önce ” Savunma Hukuku” konulu bir konferansta yaptığı konuşmada, sahil kuralları uyarınca Fars Körfezi’nin İran’ın hakkının bir parçası olduğunu ve buradaki kendi çıkarlarını koruması gerektiğini vurguladı.

Tümgeneral Bakıri, uluslararası kurallara uyarınca İran’ın hava sınırlarıyla ilgili İCAO ile koordinasyon sağlayarak, herhangi bir mütecaviz uçağın İran’ın hava sahasına girmesi halinde hava savunma karargahının derhal onları uyardığını, ancak maalesef bir kez daha emperyalist ülkelerin “İran Amerikan uçağını uyardı” diye yaygara çıkardığını ifade etti.

Genelkurmay Başkanı, düşmanların mütecaviz uçaklara uyarının İran tarafından verilmiş en küçük ikaz olduğunu bilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Komutan Bakıri sözlerinin devamında nükleer anlaşmada ilk başta savunma ile ilgilisi olmadığını söylediklerini ama zaman ilerledikçe nükleer başlık taşıyabilecek füze yapma hakkınız olmadığını şartını ileri sürmeye başladıklarını, oysa İran’da böyle bir girişimin de yapılmadığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.