Tümgeneral Caferi: Düşmanlar, İran’ı Suriyeleştirmek peşindeydi

  • 03 Aralık 2017
  • 1.045 kez görüntülendi.
Tümgeneral Caferi: Düşmanlar, İran’ı Suriyeleştirmek peşindeydi

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı; düşmanların türlü komplolarına rağmen İran’ın içinde güvenliğin daha da pekiştiğini ve Irak ve Suriye’de bölgesel zaferlerin gerçekleştiğini belirtti.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi bugün Urumiye’de düzenlenen Batı Azerbaycanlı 12 Bin Şehit Kongresi’nde yaptığı konuşmada; yenilgiye uğramış düşmanların Kürdistan ve Batı Azerbaycan gibi İran’ın bazı batı vilayetlerinde Suriye gibi istikrarsızlaştırmak ve bu vilayetleri İran’dan ayırmak istediğini kaydetti.

Komutan Caferi, Büyük Kürdistan Projesi’nin son aylarda etkisizleştirildiğine temasla, düşmanların bu bölgeyi karıştırmak için her şeye başvurduğunu, ancak peş peşe yenildiğini vurguladı.

Devrim Muhafızları Komutanı, İran’ın başarı nedenlerinden birinin muhtelif mezhep ve kavmiyetler arasında birlik ve dayanışma olduğunu vurguladı.

Komutan Caferi ayrıca, Batı Azerbaycan ve Kürdistan vilayetlerinden İran’ın diğer vilayetlerine direniş mesajının taşındığını ve bölge ülkelerindeki direnişin de kuşkusuz İran halkının hareketinden ilham aldığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.