Tümgeneral Caferi: Siyonist, Amerikan ve Suudi komploları boşa çıkarılmıştır

  • 14 Aralık 2017
  • 903 kez görüntülendi.
Tümgeneral Caferi: Siyonist, Amerikan ve Suudi komploları boşa çıkarılmıştır

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Caferi, bugün Amerikalılar, Siyonistler ve Suudiler’in Ortadoğu’daki komplolarının tamamının emperyalizm ile mücadele motivasyonu sonucu boşa çıkarıldığını vurguladı.

Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, bugün Tahran’da katıldığı “İslam İnkılabı’na Yakışan Üniversite” konulu bir seminerde yaptığı konuşmada, bölge ve dünyada İslam direnişinin yayılmakta olduğuna dikkat çekerek, “Bu cephedeki zaferler inanılmaz derecede ve sırayla gerçekleşmektedir” ifadesini kullandı.

“Geçtiğimiz 20 yılda tüm Ortadoğu ülkelerinde İslam İnkılabı düşmanlarının hezimete uğramasına ve İslami direniş cephesinin zaferlerine tanıklık ettik” ifadesini kullanan Tümgeneral Caferi, şu anda bölgede ABD başta olmak üzere Siyonist rejim ve Suudi Arabistan tarafından kurulan tüm kopmloların boşa çıkartıldığını söyledi.

Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, “küresel istikbarle mücadele” ilkesinin İslam İnkılabı’nın ana temelini oluşturduğunu anlatarak şunları kaydetti: Bu ilke tam olarak uygulandığı için bugünlerde küresel istikbarın bölgedeki yenilgisine tanıklık ediyoruz. Bu hareketin lideri İmam Seyyid Ali Hamanei’dir. Tabii ki bu mesele yalnız İran halkına özgü değil aslında bölge halkları da bu ilkeyi uygulamak istiyor.

İslam İnkılabı’nın iç boyutlarına da değinen Tümgeneral Caferi, “Bu boyut oldukça önemli. Savunma ve güvenlik alanlarında ülke çapında iyi bir ilerleme kaydedildi, ancak ekonomik, sosyal ve politik gibi diğer boyutlarda daha fazla çaba harcamaya ihtiyacımız var. Şu anda ülkeye karşı temel tehditler, siyasi, kültürel, sosyal ve ekonomik alanlardaki yumuşak tehditlerdir” açıklamalarında bulundu.

Bunlara ilave olarak Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı, halihazırda İslam İnkılabı’nı savunma çalışmalarının İran sınırları dışında yürütüldüğünü aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.