Tümgeneral Caferi: Teröristler siyasi amaç gütmekte ve nizamı zayıflatmak istiyorlardı

  • 10 Haziran 2017
  • 1.002 kez görüntülendi.
Tümgeneral Caferi: Teröristler siyasi amaç gütmekte ve nizamı zayıflatmak istiyorlardı

İran Devrim Muhafızları komutanı Tümgeneral Aziz Caferi, İmam Humeyni’nin (ra) türbesi ve İran meclisine yönelik etkisiz hale getirilen iki saldırıdan teröristlerin hedeflerinin siyasi olup, İslam nizamını zayıf gösterme olduğunu söyledi.

Tümgeneral Caferi, terörist saldırılarda şehit olanların cenaze merasiminde yaptığı konuşmada, bu saldırının bölge ve bölge dışında İslam ve İslam Cumhuriyeti düşmanları ve IŞİD tarafından çok zor bir şekilde  gerçekleştirildiğini belirterek, bütün herkes  için de, şehit edilen kişilerin sivil olduğu ve çeşitli işleri için başvuran kişiler olduğunun  bilindiğini söyledi.

Tümgeneral Caferi, teröristlerin asıl hedefinin İran Meclisi’nde asıl toplantı salonuna girmek olduğunu, ama mecliste  devrim muhafızları ve özel güçlerin engeli, direnişi ve gerekli programlamayla operasyonun iki saat sürdüğü ve teröristlerin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Tümgeneral Caferi, İran devrim muhafızları ve güvenlik güçlerinin bütün hareketliliği  gözetlediğini belirterek, böyle bir hadisenin tekrarlanması halinde onlara karşı çok ağır darbenin indirileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.