Tümgeneral Caferi’den Trump’ın “Kaşıkçı” açıklamasına tepki

  • 22 Kasım 2018
  • 1.460 kez görüntülendi.
Tümgeneral Caferi’den Trump’ın “Kaşıkçı” açıklamasına tepki

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, İsfahan eyaletindeki Felavercan kentinde şehitler için düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Gündemdeki konuları değerlendiren Tümgeneral Caferi, ABD’nin Suriye ve Irak’taki başarısızlıklarına işaret ederek, “Onlar Yemen’de de hezimete uğrayacak. Yakın gelecekte Yemen halkının zaferini göreceğiz.” dedi.

Tümgeneral Caferi, ABD’nin İran karşıtı yaptırımlarına ilişkin şunları söyledi: “Washington, İran milletine yönelik başlattığı ekonomik savaşta yenilgiye uğrayacaktır. Amerikan uzmanlar İran halkıyla birlikte yönetiminin ekonomik tehditler ve yaptırımlarla pasif bir hale gelmeyeceğini ve büyük ihtimalle baskıların olumsuz yanıt vereceğini itiraf ettiler.”

ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı son “Kaşıkçı” açıklamasına tepki gösteren Tümgeneral Caferi, “Al Suud rejimi bir muhabiri parçalayıp katlederken, ABD hükümeti bu eylemi destekliyor. İran İslam Cumhuriyeti böyle özelliğe sahip olan bir hükümetle nasıl uzlaşabilir ki?” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.