Tümgeneral Hacizade: İran’ın milli güvenliği İran silahlı güçlerinin kırmızı çizgisidir

  • 22 Haziran 2019
  • 717 kez görüntülendi.
Tümgeneral Hacizade: İran’ın milli güvenliği İran silahlı güçlerinin kırmızı çizgisidir

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacizade, ABD casus İHA’sının İran hava sahasını ihlaline temasla, ”İran’ın milli güvenliği, İran silahlı güçlerinin kırmızı çizgisidir’ dedi.

İran televizyonu Kanal 1’e demeç veren Hacizade, düşürülen ABD casus İHA’sının perşembe günü saat 00:14’de BAE’nin bir üssünden kalkış yaptığını ve uzun bir yolu katettikten sonra saat 4 sularında İran hava sahasına girdiğini söyledi.

Hacizade söz konusu İHA’nın iki kez uyarıldığını belirterek, İran’ın son kez saat 3:55’de uyardığını ama İran hava sahası yakınlarından çekilmekten sakınmadığını ve saat 04:05’de ise vurulduğunu bildirdi.

İranlı askeri yetkili, düşürülen İHA’nın parçalarının Tahran’a intikal edildiğini belirtirken, İran silahlı güçlerinin İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgedışı ülkeler ve düşmanların elini kolunu rahat salladığı bir yere dönüşmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Hacizade, açıklamasının devamında “ABD’ye ait casus uçağının tespit edildiği an içerisinde 35 kişinin bulunduğu ABD’nin P-8 (Poseidon) tipi bir casus uçağın da vurulan İHA’nın yakınlarındaydı. Onu da vurabilirdik ancak bunu yapmadık.” dedi. Hacızade, “Biz aynı eylemleri Washington sahillerinde yapsaydık onlar nasıl tepki verirdi? Hava sahalarını ihlal etmemize izin verirler miydi? ” sorusunu yöneltti.

Bilindiği gibi 2 Temmuz 1989 tarihinde İran’a ait Airbus tipi bir yolcu uçağı tüm sivil havacılık kurallarına uymasına rağmen Fars Körfezi üzerinde Amerika füzelerinin hedefi oldu. İnsanlık dışı bu saldırıda 298 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden 66’si 13 yaş altındayken, ölenlerin arasında 54 kadın ve 46 yabancı uyruklu vardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.