Tümgeneral Muhammed Bakıri: Savunma kabiliyetlerimiz konusunda kimseden izin beklemeyiz

  • 23 Mayıs 2018
  • 1.121 kez görüntülendi.
Tümgeneral Muhammed Bakıri: Savunma kabiliyetlerimiz konusunda kimseden izin beklemeyiz

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, bugün İslami Şura Meclisi’nde düzenlenen açık oturumda konuştu.

Tümgeneral Bakıri, yaptığı konuşmada gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

ABD’nin nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesini eleştiren Tümgeneral Bakıri, “Uluslararası kuralları ihlal edip sözünü tutmayan ABD, yeni siyasetçileriyle İran’a öğüt vermeye çalışıyor” dedi.

“Askeri alanda yüz yüze gelmeye cesaret bulamayan düşman (ABD), ekonomik kısıtlamalar ve algı operasyonlarla İran halkına baskı uygulamaya çalışıyor” ifadesini kullanan Tümgeneral Bakıri, şöyle devam etti: İran milleti verdiği taahhütlerine bağlı kalıp uluslararası hukuka uyan bir millettir. Eğer İran bir ülkede bulunuyorsa, o ülkenin meşru yönetimi ve halkının daveti üzerinedir. Bunun yanı sıra hiç kimse ile de savaşı yoktur.

Tümgeneral Muhammed Bakıri, “Bugün, uluslararası alanda Amerika liderliğini kabul etmeyen dostlar ve unsurlarla işbirliği yapmakla birlikte ülkenin iç potansiyellerine dayanarak mevcut sorunların üstesinden gelebiliriz” açıklamasını yaptı.

Bunlara ilave olarak İran Genelkurmay Başkanı, “Halihazırda, silahlı kuvvetler her zamankinden daha fazla askeri güç ve hazırlığa sahiptir. Dolayısıyla savunma gücümüzü geliştimek için kimseden izin beklemek zorunda değiliz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.