Tümgeneral Rahim Safevi: Hizbullah’ın İsrail’i Vurmaya Hazır 80 Bin Füzesi Var

  • 22 Mayıs 2015
  • 933 kez görüntülendi.
Tümgeneral Rahim Safevi: Hizbullah’ın İsrail’i Vurmaya Hazır 80 Bin Füzesi Var

İmam Hamaney’in üst düzey danışmanı ve askeri işler yardımcısı tümgeneral Rahim Safevi, Lübnan Hizbullah hareketinin elinde siyonist İsrail’in Hayfa ve Tel Aviv’i vurmaya hazır 80 bin füzesinin olduğunu belirterek; siyonistlerin İran İslam Cumhuriyeti için askeri bir sorun çıkartamayacağını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Tümgeneral Safevi, dün gece İran televizyonu Kanal 2’ye yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyetinin askeri gücünün önemli bir bölümünü göstermediğini ama İran’ın her kim olursa olsun saldırganı pişman edecek şekilde cevap vereceğini söyledi.

Tümgeneral Safevi, bugün İran’ın bölgede siyasi nüfuz ve istikrar açısından güçlü bir ülke konumunda olduğunu hatırlatarak, İran’ın bölgede jeopolitik konumunun ise daha da arttığını söyledi.
Bölgede terörizm konusuna da temas eden Safevi, gerçekte bölgedeki güvensizliğin sebebinin batılı casusluk kurumları ve örgütleri olduğunu belirterek bölgedeki terörizmin de kaynağının aslında bölge dışı güçler ve Amerika olduğunu dile getirdi ve ”terörist grupların varlığı, Amerika’nın bölgedeki askeri üslerinin yayılmasına sebep olmaktadır’ dedi.

Safevi, rahmetli İmam Humeyni’nin vahdet elini bütün müslüman ülkelere uzattığını da hatırlatarak, İran’ın komşu arap ülkelerinden bazılarının İran’ın kendilerine düşman olduğu gibi yanlış bir düşünce içinde olduklarını belirterek, ‘zira İran’ın tutumu mantıklı ve vahdet içeriklidir’ dedi.

Tümgeneral Safevi, İran’ın bölge ülkeleriyle bir düşmanlığının olmadığını belirterek, bazı ülkelere mantığın hakim olması ve İslam ümmetinin maslahatını teşhis edebilmelerini arzu etti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.