Tümgeneral Rahim Safevi: Irak’ın bölünmesi düşmanların komplosudur

  • 08 Eylül 2017
  • 1.139 kez görüntülendi.
Tümgeneral Rahim Safevi: Irak’ın bölünmesi düşmanların komplosudur

İslam inkılabı rehberinin üst düzey danışmanı ve yardımcısı tümgeneral Rahya Rahim Safevi, Irak ve Suriye’de teröristlerin yenilmesinden sonra, bölgede yeni bir komplonun olduğunu belirterek, ‘bunun Irak ve Suriye’nin parçalanması fikri olduğunu” söyledi.

Tümgeneral Safevi, dün İran’ın batısında yer alan Senendec kentinde  yaptığı açıklamada, Irak Kürdistan bölgesinin  Irak’tan ayrılmaya dayalı kışkırtıcı girişimlerine dikkat çekerek, ”Irak’ın parçalanması, bu ülke halkına savaş ve güvensizlikten başka bir şey getirmeyecek” dedi.

Tümgeneral Safevi, Türkiye, İran ve Suriye’nin, Kürt yerel bölgesinin Irak’tan ayrılmasına dair referanduma karşı olduklarını belirterek, ‘böyle bir ayrılıktan herkesten önce zarar görecek olanın bizzat Irak Kürdistan Yerel yönetimi halkı olacağını” bildirdi.

Bölgenin küçük ülkelere  bölünmesinin düşmanların asıl hedefleri olduğunu  belirten Tümgeneral Safevi,  düşmanların böylece onlar üzerinde her zaman sulta ve hakimiyet kurma hedefinde olduğunu söyledi.

İslam inkılabı rehberinin yardımcısı, bölgede sulta ve direnişin olduğuna dikkat çekerek, ”sultacılığı İngilizler, Amerikalılar ve siyonistlerin  takip ettiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.