Tümgeneral Safevi: ABD ve Türkiye’nin Suriye’deki varlığı kanunsuzdur

  • 24 Ocak 2018
  • 1.573 kez görüntülendi.
Tümgeneral Safevi: ABD ve Türkiye’nin Suriye’deki varlığı kanunsuzdur

İslam İnkılabı Rehberi’nin yüksek askeri danışmanı, Amerika ve Türkiye’nin Suriye topraklarındaki askeri varlığının kanunsuz olduğunu söyledi.

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yayha Safevi, dün bölgesel gelişmelere dair yaptığı açıklamada önemli konulara atıfta bulundu.

Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığına işaret eden Tümgeneral Safevi, “Türkiye bazı konularda ABD ile koordinelidir ve ABD stratejisi doğrultusunda hareket ediyor, fakat Fırat’ın batısındaki Afrin bölgesi gibi bazı meselelerde de ABD ile görüş ayrılıkları vardır” dedi.

General Yahya Safevi, “ABD Suriye’nin güneyinde 30 bin kişilik bir ordu kurmak istiyor, ancak Türkiye buna karşıdır. Kürtler özerk bir bölge oluşturabilmek için Akdeniz’e ulaşmaları gerekiyor. Bu yüzden Afrin’i işgal ettiler. Kürtler’in oradaki varlığı Suriye’nin ulusal egemenliğinin ihlalidir. Bize göre ABD ve Türkiye’nin Suriye’deki varlığı hukuki değil, yasadışıdır. Suriye yönetimi ve ordusunun bu duruma tahammül etmeyeceklerini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Tümgeneral Safevi, “Türkiye’nin Afrin bölgesine girmesi Suriye-Türkiye ilişkilerinde bazı sorunlara neden olacak” diye konuştu.

Türkiye’nin Zeytin Dalı adıyla geçen cumartesi günü  başlattığı operasyon  devam ederken Suriye dışişleri bakanlığı sözkonusu operasyonun Suriye’nin toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin çiğnenmesi olduğunu bildirerek kınadı. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Adem dedi ki:

    SURİYEDE İRAN’ın Varlığı Kanuni midir ki? Bele Konuşabilersen.?

    1. ehlibeythaber dedi ki:

      Suriye Devleti’nin izin verdiği herkes Suriye’ye gidebilir kanunidir.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.