Tümgeneral Safevi: Irak ve Suriye’nin güvenliği İran’sız mümkün değil

  • 07 Aralık 2017
  • 1.010 kez görüntülendi.
Tümgeneral Safevi: Irak ve Suriye’nin güvenliği İran’sız mümkün değil

İran İslam inkılabı rehberinin yüksek müşaviri ve yardımcısı tümgeneral Yahya Rahim Safevi, teröristlerin Suudilerin parası ve Amerika ile bazı bölge ülkelerinin desteğinde Irak ve Suriye’de güvensizlik peşinde olduklarını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, tümgeneral Safevi, açıklamasında ‘Eğer İran olmasaydı, Suriye ve Irak’ta güvenlik sağlanmazdı’ ifadesini kullanırken, ”İran, bu iki ülkenin halklarına huzur ve güvenlik getirdi’ dedi.

2011’de Suriye buhranı ve 2014’de Irak buhranı, bölge denkleminin siyonist İsrail rejiminin yararına değiştirilmesi amacıyla Arabistan, Amerika ve BAE  gibi müttefiklerinin  desteğindeki teröristlerin  saldırılarıyla başlamış ve buhran bugüne kadar sürmüştür.

Irak ve Suriye orduları, İran İslam Cumhuriyetinin askeri danışmanlığı sayesinde, bu iki ülkede terör örgütü IŞİD’i temizlerken, tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Suudi rejimini, Amerika’nın kuklası olarak niteledi ve ‘Arabistan bölgede çeşitli güvensizliklerde rolünün olduğunu’ söyledi.

Tümgeneral Safevi,  Yemen buhranına da temasla, Yemen halkının Suriye ve Irak halkları gibi Allah’ın izniyle Suudiler ve BAE’ne karşı zafer elde edeceklerini söyledi.

Arabistan, mart 2015’te Amerika ve diğer bazı ülkelerin de desteğiyle Yemen’e saldırmış ve bu ülkeyi kara,deniz ve havadan muhasara altına almıştır. Suudi rejiminin saldırılarında bu zamana kadar en az 12 bin sivil ölürken onbinlercesi de yaralanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.