Tümgeneral Safevi: İran büyük bir güce dönüşüyor

  • 11 Şubat 2019
  • 1.696 kez görüntülendi.
Tümgeneral Safevi: İran büyük bir güce dönüşüyor

Rahim Safevi, bugün İran’ın güneyindeki Zahedan kentinde 22 Behmen yürüyüşünde yaptığı konuşmada, “Amerika, Afganistan ve Irak’taki 19 yıllık savaş boyunca bu ülkelere güvenlik sağlamada başarısız oldu, aynı zamanda gücüne de zarar verdi. İran’da İslam inkılabı ABD’nin gücünün azalmasına neden olurken kendi gücünü arttırdı” dedi.
İran’ın güçlü bir ülke olduğunu belirten Safevi, İran’ın savunma alanında çok önemli aşamaya geldiğini belirterek, ‘İran halkının 22 Behmen’deki görkemli varlığı İran halkı düşmanların tüm kötü planlarını bir daha bozdu” dedi.

Bu arada İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, İran halkının 11 Şubat Yürüyüşlerine katılarak ABD ile Donald Trump’a sert bir cevap verdiğini söyledi.

İslam Devrimi’nin 40. zafer yıldönümü dolayısıyla bugün sabah saatlerinde Kum kentinde düzenlenen 11 Şubat Yürüyüşü’ne katılan Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi halka hitap ederek, “Milletimiz yürüyüşlere katılarak cani ABD ve yalancı Trump’a sert bir cevap verdi.” dedi.

Tuğgeneral Hatemi, “Onlar İslam Devrimi’nin zaferinin 40. yıldönümünü görmememizi dilediler, fakat bugün milletin bu büyük günün yıldönümünü nasıl kutladığını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.