Tümgeneral Safevi: İran’ın Bugünkü Kudreti, Düşmanlara Karşı En Önemli Caydırıcı Etkendir

  • 16 Mayıs 2018
  • 1.353 kez görüntülendi.
Tümgeneral Safevi: İran’ın Bugünkü Kudreti, Düşmanlara Karşı En Önemli Caydırıcı Etkendir

Seyyid Imam Ali Hamaneyin Askeri Başdanışmanı Tümgeneral Rahim Safevi, İran İslam Cumhuriyeti’nin bugün düşmanlara karşı caydırıcı güce sahip olduğunu belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Başdanışmanı Tümgeneral Seyyid Yahya Safevi; “Beytül-Mukkaddes Harekatı”nın boyutunun ele alındığı bir oturumda yaptığı konuşmada, her hükümetin değişmez ve esas hedefinin ulusal beka, bağımsızlık, toprak, değerler, ulusal çıkarlar ve güvenliğinin korunması olduğunu belirterek, bu nedenle Saddam ordusunun bu hedeflere saldırarak, kendince İran’ın siyasi sistemini yok etmeye kalkıştığını, ancak sonunda yenilerek, 1975 sayılı anlaşmayı imzalamak için ön ayak olduğunu hatırlattı.

Tümgeneral Safevi: İran ordusunun askeri gücü düşmanların tehditlerine karşı caydırıcı amaçlıdır

Komutan Safevi sözlerinin devamında, İran halkı ve ordusunun gücünün düşmanların tehditleri karşısında caydırıcı bir konuma kavuştuğunu belirterek, ”Ülkeler ve devletler kendi çıkarlarını koruma peşinde olmalılar zira düşmanlar savaş çıkartarak devletleri ortadan kaldırma hedefindeler” dedi.

Tümgeneral Safevi, devrik Saddam rejimi ve onun emperyalist destekçilerinin İran’da o zaman körpe halinde İslam nizamını devirmek için bütün çabalarını ortaya koyduklarına temasla, ”Devrik Saddam ve onun hamilerinin yanlışı, İran rehberliği, İran halkı, ordusu, devrim muhafızları ve gönüllü halk gücünü küçük görmeleriydi” dedi.

Seyyid Imam Ali Hamaneyin Başdanışmanı, İran’ın etrafındaki ülkelerin İran için bir tehdit olmadığını belirterek, ”İran, Amerika ve Siyonist rejimin tehditleri karşısında son derece güçlüdür ve bölgenin köksüz devletleri karşısında onlardan çok daha üstün konumdadır” dedi.

Komutan Safevi 81 milyon nüfusu olan ve güçlü bir ülke haline gelen İran’ın siyasi ve askeri gücünün 36 yıl öncesine göre hatta ABD ve Siyonistlerin karşısında arttığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.