Tümgeneral Safevi: IŞİD yolun sonuna geldi

  • 22 Ekim 2017
  • 1.209 kez görüntülendi.
Tümgeneral Safevi: IŞİD yolun sonuna geldi

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Başdanışmanı Tümgeneral Safevi; bölgede sebat ve güvenliğin ancak İran’ın varlığıyla sağlanabildiğini belirterek, Suriye’deki 80 aylık savaşın IŞİD’in nihai hezimeti ile sona ermek üzere olduğunu belirtti.

İran Haber Ajansı’nın verdiği habere göre; İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Başdanışmanı Tümgeneral Seyyid Yahya Safevi, Kum’da Devrim Muhafızları komutanlarına hitaben yaptığı konuşmada; Kum Devrim Muhafızları’nın Kutsal Savunma yıllarındaki mücadelelerine işaretle, Kum Devrim Muhafızları’nın her daim dindar ve devrimci gençlere sahip olduğunu vurguladı.

Tümgeneral Safevi; ABD Başkanı Donald Trump’ın bir deli olmadığını ancak deli numarası yaptığını çünkü ABD’nin bölgedeki hedeflerini ilerletmek için bu tür bir karaktere ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Safevi; ayrıca Irak Kürdistan bölgesinde yaşanan gelişmelere işaretle, Kürdistan’daki referandum ve tüm olayların arkasında ABD’nin olduğunu belirtti.

Suriye’deki 80 aylık savaşın IŞİD’in nihai hezimeti ile son ermek üzere olduğuna dikkat çeken Komutan Safevi; emperyalizmin Suriye’nin alt yapısını tamamen yok ettiğinden bu ülkeyi yeniden yapılandırmak için 400 milyar dolara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

ABD’nin IŞİD’i kurmak ve Irak’ı işgal etmekten esas amacına işaret eden Tümgeneral Safevi; IŞİD’in en önemli hedefinin İslami Direniş Cephesi’nin tedbirleriyle güvenlik ve bağımsızlığı tamamen sağlanan ve stratejik öneme sahip Kerkük’ü işgal etmek olduğunu ifade etti.

Komutan Safevi sözlerine şöyle devam etti: Amerikan istihbarat servislerinin incelemelerinde 2030 yılına kadar bölgede Al-i Suud diye bir devlet olmayacak ve İran bölgenin birinci gücü olacak.

Safevi ayrıca; bugün İran’ın gücünün bölge sınırlarını aştığını ve İran’ın bölge ülkelerindeki etkinliğinin bir ideolojik etkinlik olduğunu belirterek, bölgede güvenlik ve istikrar ancak İran’ın varlığıyla temin edilebildiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.