Tümgeneral Süleymani: IŞİD, Irak’ta 2 bini aşkın gencin kafasını kesti

  • 18 Temmuz 2017
  • 1.686 kez görüntülendi.
Tümgeneral Süleymani: IŞİD, Irak’ta 2 bini aşkın gencin kafasını kesti

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı , terör örgütü IŞİD’in Irak’ta Spyker askeri akademisinde 2 bin 200 gencin kafasını eli kolu bağlı kesip, kurşuna dizdiğini belirtti.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, bugün bir grup öğrenciye hitaben yaptığı konuşmada bölgesel gelişmelere değindi.

Musul’un IŞİD’in işalinden kurtarılmasına işaret eden Tümgeneral Süleymani, “Bölgede İslam İnkılabı’na karşı çok büyük komplolar kurmuşlardı, fakat bunların hepsi ağır yenilgiyle sonuçlandı. Suriye’nin yasal yönetimi de Direniş Cephesi’ne uzanan bir köprüdür. İster Lübnan İsterse Filistin’de herkes bunun farkına varmalıdır ki Suriye’deki savaşta başarısızlığa uğramak Direniş Cephesi’nin başarısızlığı anlamına geliyor. Elbette ki bu savaşta Allah’ın lutfüyle zafare ulaşacağız” dedi.

IŞİD başta olmak üzere bölgedeki terör örgütlerinin cinayetlerine işaret eden Tümgeneral Süleymani, “İnsanoğlu tarih boyunca hatta Barbalar ve Moğollar döneminde dahi günümüzdeki şiddet ve vahşete tanık olmamıştır. Irak’taki Spyker askeri üssünde 2 bin 200 gencin kafasını kesip veya kurşuna dizdiler. Kendi aralarında binlerce Ezidi kız ve kadının ticaretini yaptılar. Annesinin koynundan ayırdıkları minicik bebekleri diri diri yaktılar. Tarihte bu vahşiliklerin örneği görülmemiştir” ifadelerinde bulundu.

Komutan Süleymani sözlerinin devamında ayrıca, ABD ve Siyonist rejim İsrail’in bölgedeki stratejilerinin suya düştüğünü kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.