Tümgeneral Süleymani, Rus pilotunu kurtarma operasyonunu yönetti

  • 27 Kasım 2015
  • 1.075 kez görüntülendi.
Tümgeneral Süleymani, Rus pilotunu kurtarma operasyonunu yönetti

Suriyeli üst düzey bir askeri kaynak, Türkiye tarafından vurularak düşürülen Rus jeti pilotunu kurtarma operasyonunun, Kudüs Ordusu Komutanı Tümgeneral Süleymani’nin denetiminde Hizbullah ve Suriye komandolarıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

Suriyeli bir subay bu bağlamda yaptığı açıklamada, Rus pilotunu kurtarma operasyonu, Kudüs Ordusu Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymeni’nin denetiminde 6 Hizbullah ve 18 Suriye askerinin katılımıyla gerçekleştiğini bildirdi.

Suriyeli subay, Tümgeneral Süleymani’nin operasyonu planladığını ve operasyon odasında kurtarma harekatı başarıyla bitene kadar kaldığını ve şahsen bu operasyonu yönettiğini sözlerine ekledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen Suriyeli subay, Rusların elektronik savaşıyla, bölgede olan düşmana ait bütün uydu ve iletişim araçlarını kilometreler çaptaki bir alanda karıştırdığına da dikkat çekti.

Suriyeli Subay, özel birliğin 6 kilometrelik alana sızıp, gelişmiş silahlarla bölgedeki teröristlerin hepsini yok ettikten sonra, pilotu kurtardığını ve operasyona katılan 24 asker ile pilotun sağ salim döndüğünü belirtti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.